صفحه شخصی مبینا افضل   
 
نام و نام خانوادگی: مبینا افضل
استان: تهران - شهرستان: تجریش
رشته: کارشناسی شهرسازی
تاریخ عضویت:  1390/07/18
 روزنوشت ها    
 

 دیوارهای شفاف و شیشه ای بخش عمومی

16






 




این دیوارها، دیوارک‌ها و پنل‌ها را از جنس شیشه ساده، شیشه رنگی، شیشه‌های سند بلست، بلوک‌ها و آجر‌های شیشه‌ای برشمردیم. اکنون به انواعی می‌پردازیم که از لحاظ جنس و مواد در بین مصرف‌کننده ایرانی کمتر شناخته شده است و تکنولوژی ساخت و اجرای آن محیط‌های خلاقانه‌تری را به‌وجود می‌آورد. یکی از این مواد، ورق‌های اکرولیک پلکسی‌گلاس است.






 



 



امروزه فرآورده‌های متنوع و متعددی از پلاستیک‌ها و خانواده آن به بازار عرضه
شده‌اند که صورت متفاوتی از طراحی را ارائه می‌کنند و کاربردهای فراوانی نیز دارند.
پلکسی گلاس به اختصار نوعی پلاستیک از نوعی پلی‌کربنات شفاف است. این پلیمر  ظاهری همانند شیشه دارد، با این تفاوت که مقاومت آن نسبت به شیشه بیشتر است. پلکسی گلاس در حالت بی‌رنگ کاملا شفاف است و نور را به‌طور کامل منعکس می‌کند،‌ به ‌صورتی ‌که می‌تواند تقریبا نامرئی باشد یا اینکه نور و تصاویر را مانند آینه منعکس سازد.
میزان شفافیت یا خاصیت انعکاسی این ماده به منبع و مقدار نور بستگی دارد. بنابراین صفحات آکرولیک پلکسی‌گلاس با نور‌پردازی زاویه‌دار از درون، می‌توانند به‌عنوان یک عنصر هنری در محیط کارآیی داشته باشند. این صفحات می‌توانند به‌صورت تخت و خمیده با شکل‌های متفاوت مورد بهره‌برداری قرارگیرند. علاوه بر این، صفحات آکرولیک را می‌توان با حرارت به شکل دلخواه درآورد. آکرولیک رنگ را به‌خود می‌گیرد و در مقابل رطوبت نفوذ‌ناپذیر است. این صفحات در بازار در اندازه‌های متفاوتی بسته به نوع کاربری عرضه می‌شوند و کاربرد آنها در صنعت مبلمان و طراحی داخلی، طراحی پلکان، دیوار، مجسمه‌سازی، ستون، صنایع روشنایی، پنل‌های جداکننده فضا، اشیاء تزئینی، ماکت‌سازی و... است. پلکسی‌گلاس‌ها فرآورده‌های متفاوت و جدید زندگی امروزند و با توجه به سبک معماری و معماری داخلی در فضا بایستی مورد استفاده قرارگیرند. این پنل‌ها با طراحی و ابعاد مختلف، انعطاف پذیری خاصی را در فضای داخلی ایجاد می‌کنند.






 



 


این صفحات می‌توانند به‌صورت ساده و بدون قاب به حالت شیشه‌ای (Frameless) یا به‌صورت دکوراتیو با چارچوب‌ها و تلفیق با مواد دیگر به فضا تنوع بخشند. چارچوب و فریم‌های توخالی یا مشبک، از پیشنهاد‌های طراحی مدرن در پارتیشن‌بندی فضاهای داخلی به‌صورت کاربردی یا دکوراتیو هستند. این چارچوب‌ها در حالتی‌ که به‌صورت پایه‌دار قابل نصب در فضا سفارش داده شوند، پنل نام می‌گیرند که در انواع مختلف امروزی طراحی می‌شوند. این پنل‌ها به‌صورت ساده و آکاردئونی با قابلیت تنظیم طول پنل موجودند. این جداکننده‌ها می‌توانند از سقف آویزان یا به دیوار و کف متصل شوند.






 



 


ابعاد 30x30 سانتی‌متر‌مربع با  ضخامت 4 میلی‌متر این پنل‌ها در بازار موجود است. این پنل‌ها ضد اشعه ماوراء بنفش و قابل شست‌وشو هستند. از مزایای دیگر آنها، اجرای بسیار سریع و بدون محدودیت در کاربرد، از لحاظ تفکیک فضاهاست که حتی به صورت پرده‌های عمودی یا لوستر نیز قابل استفاده است.



 



کاشی‌ها و واحد‌های مربع شکل سندبلست، علاوه بر اینکه به‌صورت یکپارچه مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توانند در واحد‌های کوچک برش‌خورده و‌ به‌وسیله دستگاه پانچ، سوراخ شوند و با حلقه‌هایی به‌هم متصل شوند تا یک سطح شفاف یک‌دست را به‌وجود آورند. این صفحه می‌تواند در یک چارچوب قرار گیرد یا از محلی آویخته شود. این جداکننده همانند یک پرده، قسمتی از فضا را به‌صورتی خلاقانه از سایر قسمت‌ها جدا می‌سازد. کریستال‌ها و شرابه‌های شفاف در صورتی‌که در امتداد خطی در تعداد زیاد کنار هم قرار گیرند، همین پرده جداکننده را به‌وجود می‌آورند، با این تفاوت که این دیوار حالتی صلب و غیرقابل نفوذ ندارد و رفت‌وآمد و حرکت از دو سوی آن به‌صورتی سیال امکان‌پذیراست. در نمونه‌های دستی و خانگی می‌توان با استفاده از طلق‌های رنگی که به‌وسیله واحدهای کوچک نظیر حلقه، ریسمان و زنجیر به یکدیگر متصل شده‌اند، نمونه‌های خلاقانه و زیبایی را در فضا‌های اسپرت و رنگی به‌وجود آورد.




اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها

یکشنبه 24 مهر 1390 ساعت 12:25  
 نظرات    
 
مائده علیشاهی 12:25 دوشنبه 25 مهر 1390
2
 مائده علیشاهی
ممنون،خوب بود.
عباس غفاری 06:13 سه شنبه 26 مهر 1390
4
 عباس غفاری
با تشکر اگر مقدور است در مورد مشخصات فنی (وزن ومیزان عایق بودن) و بازار ایران توضیح بفرمایید
بهنام مکسایی 19:44 پنجشنبه 28 مهر 1390
0
 بهنام مکسایی
ممنون